Twee bestuursleden van De Warren genomineerd voor de Duurzame Jonge 100

dj100-logo.jpg

Uiteraard is De Warren een project dat we met z’n allen dragen. Een hele gemeenschap heeft samen aan het ontwerpen meegedaan en helpt met het oogsten van materialen, het ontwerpen van een ecosysteem voor onze mede dieren en schrijven mee aan subsidies en de helpen bij de crowdfunding. Maar dit jaar worden twee van de bestuursleden van De Warren er extra uitgelicht en zijn genomineerd voor de Duurzame Jonge 100 (DJ100) van 2019. Iedereen kan nu stemmen op zijn of haar favoriete duurzame jonge aanjager, dus ook op Kim en Gerard van De Warren.

Kim Otten is bestuurslid ‘Gemeenschap’ en een van de initiatiefnemers van De Warren (c) Cripta Scheepers

Kim Otten is bestuurslid ‘Gemeenschap’ en een van de initiatiefnemers van De Warren (c) Cripta Scheepers

Kim is een van de oprichters en centrale aanjagers van Wooncoöperatie De Warren. Kim draagt in het bestuur de verantwoordelijkheid om van een groep mensen een hechte gemeenschap te maken, een collectief dat samenwerkt aan het realiseren van hun woondroom. Kim zorgt voor overzicht, beschermd de menselijke maat binnen het bestuur en met haar tomeloze enthousiasme neemt ze mensen mee in dit voor Nederland volslagen unieke proces. Kim is al vele jaren bezig met het ontwikkelen van verschillende creatieve en duurzame projecten en doet dit altijd door de kracht van een gemeenschap maximaal de ruimte te geven en zo in te zetten. Samen krijg je meer voor elkaar dan alleen en Kim zorgt via het creëren van overzicht en met haar inzicht in mensen hun kwaliteiten er voor dat iedereen een bijdrage kan leveren aan het realiseren van hun droom. Stem hier op Kim!

Gerard Roemers is bestuurslid ‘Duurzaamheid’ en onderhoud het contact met de gemeente (c) Cripta Scheepers

Gerard Roemers is bestuurslid ‘Duurzaamheid’ en onderhoud het contact met de gemeente (c) Cripta Scheepers

Gerard is ons bestuurslid duurzaamheid en heeft een groot deel van al het contact met de gemeente voor zijn rekening genomen. Onderhandelen kan hij als geen ander en wanneer het even leek dat sommige van onze ambities zouden kunnen stranden in de ambtelijke model, zette Gerard zijn schouders er onder en verdedigd de woondroom van De Warren. Zijn expertise op het gebied van duurzaamheid heeft hij o.a. ook opgebouwd via zijn werk bij Metabolic, een duurzaamheidsadviesbureau waar hij zich bezich bezig houdt met circulaire gebiedsontwikkeling en circulaire steden. Bij De Warren zet hij zich dan ook in voor het circulair bouwen, het oogsten van materialen en gesprekken met de installateur om De Warren energieneutraal te maken. Stem hier op Gerard!

Joey Hodde