Feest! De Warren tekent erfpachtaanbieding!

Feest bij De Warren, de erfpachtaanbieding is aangenomen!

Feest bij De Warren, de erfpachtaanbieding is aangenomen!

Door: Chandar van der Zande

Het was gisteren feest bij De Warren. We hebben de aanbieding van de gemeente voor ons land op Centrumeiland namelijk geaccepteerd! Alle documenten waren goed doorgenomen, alle bijlage doorgespit, alles gecheckt en gedubbelcheckt. We hebben gesprekken gevoerd met de gemeente over de voorwaarden, ook voor onze financiers, maar toen het onderzoek eenmaal was afgerond konden we concluderen: Die grond willen we graag aannemen.

De handtekeningen staan!

De handtekeningen staan!

Gerard en Chandar waren in contact met Jacob om de digitale ondertekening te regelen op dinsdag 30 april, de deadline was dan ook 1 mei. En na het bij elkaar zoeken van alle bijlagen, alles nog een keer te checken, de bestanden klaar zetten in de mail, was het zo ver: we konden versturen. Chandar drukte op ‘send’, en stak zijn handen in de lucht. Gerard checkte de mail, toch een foutmelding. Opnieuw, alles checken, stress, nog een keer klaar zetten, de bestanden dan maar zippen, nog een keer versturen en even nabellen… “Alles is in goede orde ontvangen” kregen we te horen.

Check Check dubbelcheck

Check Check dubbelcheck

Nu is de eerste zelfbouw-wooncoöperatie van Nederland de trotse eigenaar van Kavel 10-09 op het Centrumeiland te Amsterdam. We ontvangen 759m2 grond aan, wat nu nog, de 16e Straat heet (er is nog steeds discussie over de uiteindelijke straatnamen voor de buurt en zodoende hebben we tijdelijke namen gekregen). Het land is dus in coöperatief eigendom, net zoals het gebouw in eigendom zal liggen bij de vereniging. Hierdoor hebben we het heel laagdrempelig kunnen houden voor de toekomstige huurder om deel te nemen, aan het intensieve ontwerpproces en zullen de huren straks ook betaalbaar kunnen houden.

Chandar is blij

Chandar is blij

Gerard geeft Chandar een high five na het versturen van de ondertekende erfpachtaanbieding

Gerard geeft Chandar een high five na het versturen van de ondertekende erfpachtaanbieding

In de tussentijd hebben we uiteraard niet stilgezeten. De Crowdfunding hebben we verlengt. We zitten op ruim over de 100% voor de 7 jaars obligaties, en zodoende staan nu de 15 en 20 jaars obligaties nog open. Deze loopt nog zeker een maand tot 1 juni. Het ontwerp wordt nu in alle details uitgewerkt, samen met de installateur, de constructeur en architect. Het worden nu spannende tijden, een aannemer kiezen, de puntjes op de i met de financiën, en hard werken op weg naar de bouw van onze woondroom. Als alles goed gaat gebeurt dat dit jaar nog!

Kavel 10-09 is nu in coöperatief eigendom bij de eerste zelfbouw-wooncoöperatie van Nederland: De Warren!

Kavel 10-09 is nu in coöperatief eigendom bij de eerste zelfbouw-wooncoöperatie van Nederland: De Warren!

Blok 10, met ons kavel in het oranje.

Blok 10, met ons kavel in het oranje.

Waar komt De Warren? Daar komt De Warren?

Waar komt De Warren? Daar komt De Warren?
Joey Hodde