Succes crowdfunding eerste zelfbouw-wooncoöperatie, geeft vertrouwen in meer!

De achtergevel van De Warren brengt de gehele gemeenschap bij elkaar (c) Natrufied Architecture

De achtergevel van De Warren brengt de gehele gemeenschap bij elkaar (c) Natrufied Architecture

Succes crowdfunding eerste zelfbouw-wooncoöperatie, geeft vertrouwen in meer!

Na twee weken crowdfunding staat de teller voor Wooncoöperatie De Warren al op €100.000,- het eerste doel is hiermee succesvol behaald! De Warren gaat als eerste zelfbouw-wooncoöperatie 36 duurzame en betaalbare sociale- en middeldure huurwoningen realiseren op Centrumeiland in Amsterdam. Dankzij de steun van alle crowdfunders is deze droom weer een stap dichterbij gekomen. De Warren zet de crowdfunding nu door om ook in de huidige bouwwoede de huren betaalbaar te houden en maximaal te investeren in duurzaamheid. De Warren geeft hiervoor obligaties uit ter waarde van €250,- per stuk voor een goede jaarlijkse rente tot wel 2,7% voor haar investeerders.

Crowdfunding

Om maximaal te investeren in isolatie, klimaatneutraliteit en niets in te hoeven boeten op haar duurzaamheidsambities geeft De Warren obligaties uit. De obligaties geven recht op een jaarlijkse rente van 2,3% bij een looptijd van 7 jaar, 2,5% bij 15 jaar en 2,7% bij 20 jaar. “De huidige bouwmarkt staat onder druk”, vertelt Jacob-Jan Koopmans, penningmeester van De Warren. “Het tweede doel, €300.000,- hebben we nodig om onze enorm hoge duurzaamheidsambities ook waar te kunnen maken als er mogelijke tegenvallers voorbij komen tijdens de bouw en zo te kunnen blijven investeren in ecologische meerwaarde”. De crowdfunding loopt nog tot 31 mei 2019 en is te vinden via www.dewarren.co/crowdfunding.


Vertrouwen

“Er spreekt enorm vertrouwen uit de snelheid waarmee we ons eerste doel hebben gehaald”, zegt voorzitter Chandar van der Zande van De Warren. “Mensen zien volgens mij in dat dit sociale en duurzame project de investering waard is”. De Warren maakt naast de crowdfunding gebruik van drie andere soorten financiering: het grootste gedeelte van de som is een lening van de GLS, een duurzame en coöperatieve Duitse bank. Daarnaast investeert ook het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland in het project en maakt De Warren gebruik van verschillende duurzaamheidssubsidies.


Wooncoöperatie De Warren

Om hun gemeenschappelijke woondroom te realiseren, richten zeven jonge mensen in 2017 Wooncoöperatie De Warren op. Zij nemen het heft in eigen handen en met succes. In maart 2018 won de groep de tender-wedstrijd voor een kavel op Centrumeiland van IJburg.  Samen met inmiddels een groep van 50 ontwerpers, ondernemers en kunstenaar realiseren zij 36 sociale- en middeldure huurwoningen die zij in begin 2021 verwachten te betrekken.

———————niet ter publicatie ——————

Noot voor de redactie:

Interview-aanvragen met één van de oprichters?

Neem contact op met Chandar van der Zande:

E:  chandar@dewarren.co,

T: 06 44 37 57 08,

Op aanvraag zijn meer foto’s en video’s beschikbaar.


Groen, ontspanning en kwaliteit op het dak (c) Natrufied Architecture

Groen, ontspanning en kwaliteit op het dak (c) Natrufied Architecture

De Warren wordt gedragen door haar gemeenschap (c) Winona Boomkens

De Warren wordt gedragen door haar gemeenschap (c) Winona Boomkens

Impressie De Warren (c) Natrufied Archiecture

Impressie De Warren (c) Natrufied Archiecture

Joey Hodde