Op expeditie met de trekkersgroep

IMG_2018-05-17 16:52:34.jpg

Een project is geen project zonder expedities en enkel dromen over de concrete vorm van De Warren werpt uiteraard geen vruchten af. Afgelopen zondag trokken we dan ook met een groepje naar IJburg om enkele woonprojecten te bezoeken. Na een heerlijk frisse duik en een sessie zonnebrandsmeren bij Vrijburcht nam bewoner Johan Vlug ons mee in het ontstaan van dit klein waterkasteel. We leerden over Hein de Haan, een belangrijk figuur in ook de eerste fase van het woonproject Nautilus wat we later op de dak bezochten. Het werd ons nogmaals duidelijk wat een belangrijke rol collectief bouwen kan spelen in een tijd waarin de huizenprijzen door het dak schieten en sociaal contact belangrijker blijkt te zijn dan ooit. Samen bouwen, leven en delen! Ook gingen we nog langs bij De Groene Gemeenschap. Een groep jonge mensen die veel betekent voor de buurt en ervaringen met ons heeft gedeeld over gemeenschappelijk wonen. Vele inzichten en nog heel veel meer inspiratie rijker namen we samen met de zon een laatste verfrissende duik van de dag.

Joey Hodde