Wooncorporaties denken na over Samenwerkingsverband

In oktober kwamen een aantal van de pioniers van de wooncoöperatie in Amsterdam bij elkaar om de koppen bij elkaar te steken en te spreken over gedeelde belangen, obstakels en kansen. De groep bestond uit een aantal nestors en experts die al jaren in het veld werkzaam zijn, de nieuwkomers zoals De Warren en een aantal vormen er tussen in. Met veel enthousiasme werd er gesproken over het vervelend en de toekomst van de Wooncoöperatie in Amsterdam en Nederland. Over hoe moeilijk het is om een locatie te vinden in Amsterdam, hoe het ook staat met financiële uitdagingen en regelgeving. Vrij snel werd duidelijk dat er waarde zit in het verenigen van de krachten. Om van elkaar te leren en om samen sterker te staan naar de politiek. Wordt vervolgd!


Joey Hodde