Blijburg wordt LOLA Land

LOLA LAND.jpg

De Warren is heel blij dat er een mooie nieuwe, tijdelijke, invulling is gevonden voor het voormalige Blijburg. Het is heel jammer dat Blijburg verdwijnt, en we kijken met veel hoop uit naar de toekomst en wensen dat Stanja en haar team weer terugkomen naar Strandeiland. Voor nu heeft de gemeente met Lola een super mooie partij gevonden om deze locatie in de aankomende jaren levendig te houden, de buurt te betrekken, kunst en cultuur een plek te geven en vooruit te gaan kijken naar de buurt die nog komt, op Centrumeiland en later Strandeiland. De gemeente zal ook een bezoekerscentrum openstellen in Lolaland en een aantal Warrenaren denkt mee hoe we dit zo tof en interessant mogelijk kunnen maken. Welke lessen over duurzaamheid moeten echt gedeeld worden, welke informatie over zelfbouw, over de wooncoöperatie en over het samen bouwen aan een nieuw sociaal en cultureel weefsel voor IJburg? Op 1 december organiseert Lolaland haar officiële opening en De Warren zal van de partij zijn.


Joey Hodde