Amsterdamse ervaring naar Gent brengen

Codak.jpeg

In september werden we gevraagd om te komen spreken in Gent op een conferentie over onze ervaring met coöperatief en betaalbaar bouwen in Amsterdam. De stad Gent kent een grote woningbouwopgave en is vooral op zoek naar mogelijkheden om wonen betaalbaar te houden en het verschil tussen huren en kopen te verkleinen. Hierbij is zij een nieuw initiatief gestart dat Codak heet. “Codak is het Gentse antwoord op de huisvestingsproblematiek van kleine gezinnen en alleenstaanden op de private huurmarkt in de stad. Door slim, verantwoord en compact te bouwen realiseren we betaalbare én toekomstgerichte woonruimte. Bewoners kunnen zelf gedeeltelijk financieel participeren, wat zorgt voor betrokkenheid en woonzekerheid”. Wij mochten spreken op deze conferentie over onze ervaringen en vertegenwoordigers van het team zelfbouw van de gemeente Amsterdam, werd ons gevraagd feedback te geven op het concept in wording. Het was een leuke uitwisseling van ideeën.

Joey Hodde